sunnuntai 24. maaliskuuta 2019

Sitruuna siivousvälineenä - 7 vinkkiä!

Etsin netistä vinkkejä, mihin voisin käyttää jääkaapissa lojuvaa ylijäämäsitruunaa. Leivonta- ja ruokaohjeiden lisäksi löysin jutun jossa oli käytetty sitruunaa kodin siivoukseen. Kokeilin sitruunaa sekä keittiössä että kylpyhuoneessa ja kyllähän se toimi! 

Sitruuna poistaa tehokkaasti hajuja ja bakteereita, sillä se on antibakteerinen hedelmä. Tajusin etten tarvitse joka huoneelle ja pinnalle omaa pesuainetta, joita siivouskomeroni on täynnä. Korvaamalla osan niistä sitruunalla säästän luontoa ja vähennän kotona syntyvän jätteen määrää.Kokosin tähän postaukseen hyviä ja helppoja tapoja hyödyntää sitruunaa kodin siivouksessa:

1. Mikron puhdistaminen: laita kulhoon vettä sekä muutama viipale sitruunaa. Kuumenna mikrossa muutama minuutti ja anna vielä hautua n. 10 min ennenkuin avaat mikron. Pyyhi vielä lopuksi kostealla liinalla. 

2. Puisen leikkuulaudan puhdistaminen: hankaa leikkuulautaa sitruunan puolikkaalla ja anna vaikuttaa pitkään (vaikka yön yli) tai purista sitruunasta mehua laudalle ja anna vaikuttaa. Pyyhi kostealla liinalla.

3. Uunin pesu: tee sitruunan mehusta ja ruokasoodasta tahna ja levitä se uuniin. Anna vaikuttaa n. 15min ja pyyhi kostealla liinalla. 

4. Kylpyhuoneen pesu: tee sitruunan mehusta ja vedestä seos. Laita seos suihkepulloon tai kasta siivousliina seokseen ja puhdista kylpyhuoneen pinnat. Sitruunan happo poistaa hyvin myös saippuajäljet kylpyhuoneesta. Hanat yms. voit myös hangata suoraan sitruunan puolikkaalla. Huuhtele lopuksi.
5. Ikkunoiden pesu: sekoita veteen sitruunanmehua ja laita suihkepulloon tai kasta liina siihen ja pyyhi ikkunat.

6. Muovikulhojen puhdistus: purista sitruunan mehua likaiselle pinnalle ja anna vaikuttaa. Pyyhi kostealla liinalla.

7. Pilko ylimääräiseksi jäänyt sitruuna jääkaappiin tai roskiksen pohjalle hajuja syömään, näin saat kaiken sitruunan hyötykäyttöön!Oletko kokeillut sitruunaa siivouksessa tai aiotko kokeilla näitä vinkkejä? Kerro ihmeessä omat vinkkisi!

1 kommentti:

  1. Grabs and burgers, grilling, and more - Mapyro
    Grabs 광양 출장안마 and burgers, grilling, and more. 창원 출장마사지 Grabs and 창원 출장안마 burgers, grilling, and more. 의왕 출장마사지 Grabs and 안동 출장샵 burgers, grilling, and more.

    VastaaPoista