sunnuntai 31. maaliskuuta 2019

Kikhernekeksit ja munattomat marengit

Ajatus hieman terveellisemmistä suklaakekseistä - ei ollenkaan huono! Kinuskikissa julkaisi mielenkiintoisen reseptin suklaakekseistä ja minä Kinuskikissan uskollisena ihailijana halusin tietenkin kokeilla sitä heti.

Näissä kekseissä jauhot on korvattu kikherneillä, joten kekseissä on hyvä proteiinipitoisuus! Omat keksini eivät tosin näyttäneet kovinkaan herkullisilta, sillä käytin suklaahippujen sijaan pieneksi rouhittua suklaarouhetta, joka tietenkin sekoittui kekseihin täysin. Mutta maku oli sitäkin parempi, nam!



Ohje kekseihin löytyy täältä. Suosittelen kokeilemaan!

Halusin myös hyodyntää kikherneiden liemen ja tein siitä marenkeja. Tämä versio marengeista sopii myös vegaaneille, sillä tässä ei ole käytetty lainkaan kananmunaa. Maultaan marengit vastaavat mielestäni täysin valkuaisesta tehtyjä marenkeja.

Munattomat turkinpippurimarengit

1,5dl kikherneiden lientä
1,5dl sokeria
turkinpippurirouhetta

1. Vatkaa kikherneiden liemi vaahdoksi (n. 5min).
2. Lisää vähitellen sokeri ja vatkaa vielä n. 5min.
3. Lisää turkinpippurirouhetta maun mukaan.
4. Pursota pieniä kekoja pellille. Tästä ohjeesta tulee kaksi pellillistä marenkeja.
5. Paista 80:ssä asteessa n. 1h 20min (muista että uuneissa on eroja) ja anna olla jälkilämmöllä vielä n. 1h.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti